woensdag 12 november 2008

Draden trekken..........

Denk je een klein huisje te kopen, blijkt het echter wel dat de gehele electriciteitsvoorziening helemaal opnieuw aangelegd moet worden, inclusief een nieuwe stoppenkast.
Dit resulteerde in het trekken van ongeveer 600 meter draad door de electriciteitsbuizen (3 à 400 meter?) als voorbereiding voordat Arie's broer kwam voor het aansluiten van de gehele boel.
Bij de aankomst van Herman en Eva was dat nog niet eens allemaal gebeurd.

Hier een "kleine" impressie.

Dit alles leidde natuurlijk weer tot behoorlijk veel troep.
Het opruimen komt wel weer in een later stadium, daar was nu geen beginnen aan.




Inmiddels waren de hulptroepen ook gearriveerd. Niet om te luieren dus, maar ook om de handen uit de mouwen te steken. Alhoewel met name de dames echt tussendoor ook heerlijk van de zon genoten, want het was deze week echt prachtig weer en het zou zonde zijn geweest, als we daar niks van hadden meegekregen. ;)

De heren overzagen de boel en zagen dat het goed was. Volgende keer wel wat beter op de dresscode letten he? Een shirt heeft namelijk een voor EN een achterkant. :)




Jammer genoeg hebben we geen foto's gemaakt van het trekken van de draden voor de buitenverlichting. Dit moest namelijk in de tuin gebeuren, omdat de kabel hiervoor zo lang was dat dat niet door het huis kon. De kabel komt natuurlijk later wel binnen. ;)
Van beneden naar zeker halverwege de tuin lag de kabel waardoor het draad moest. Gelukkig hebben we spierballen en lukte het na enige tijd om ook dit voor elkaar te krijgen.



5 opmerkingen:

sunseekers zei

En zo wordt het stapje voor stapje een "bewoonbaar"paleis. Voorheen zag het er wel een ietsiepietsie gevaarlijk uit, maar je wil niet weten hoe het er bij ons uitziet, nog veel erger dan dat het bij jullie was. gewoon losse draden, geen stopkontakten

The world according to El zei

is het nu wel klaar dan?

elbakero zei

Dan kun je ook geen draad meer zien! Maar het is voor een goed doel. Zo langzamerhand (voor mijn gevoel) nog snel gaat het toch echt veel op een huis lijken.

Zustertjen zei

Oef, hopelijk kostte het karweitje geen extra werk omdat je pas gedane arbeid overnieuw kon.

Rue de Bouzy zei

Nee Zustertjen, op 1 behangen wandje na, waar de bobbels niet wilden wegtrekken is er geen gedane arbeid vernield :)

Die wilden we toch al overnieuw doen.

De electriciteitsbuizen hadden we ook al klaar "liggen" achter deze muren.

Nieuwere post Oudere post Homepage