vrijdag 27 juli 2007

De voorbereiding.

Wat neem je allemaal mee:
Veel te veel gereedschap, net als kleren; De helft gebruik je niet. :)

We komen al een aantal jaren in Frankrijk. We hebben diverse bouwmarkten bezocht, maar als je in een NL bouwmarkt komt, kun je alles krijgen.
Dat is in Frankrijk wel anders. Je kunt veel krijgen, maar datgeen wat je net nodig hebt, dat hebben ze weer niet. Of in de ene bouwmarkt wel, maar moet je voor iets anders weer naar een andere zaak.

De uitgebreidere bouwmarkten zullen wellicht meer in de grote(re) steden te vinden zijn.
We hebben in de buurt uiteraard nog weinig kunnen rondkijken, dus misschien zijn ze er wel, maar hebben wij ze nog niet gevonden.

De hoofdklus die deze keer aangepakt werd was het vervangen van de voor- en achterdeur. Deze hebben we uit NL meegenomen, evenals de kozijnen.
De deuren waren daar behoorlijk verrot, dus dat wilden we in ieder geval als eerste goed hebben. Vervolgens heeft Arie zoveel mogelijk gipsplaten en hout meegenomen en, niet onbelangrijk, een (opklap)bed om op te slapen.


De reis

Aangezien ik alleen ging, moest ik dit alleen opbrengen. Ik deed er, ondanks de volle aanhanger zo’n 6 uur. Dat is mij nog aardig meegevallen. Gelukkig was alles goed afgedekt met plastic, want in België was het weer behoorlijk slecht. Alles kwam dus wel droog over.

Geen opmerkingen: