maandag 23 juli 2007

Remi

En nu gaat het dus toch echt beginnen. We zijn afgelopen week met zijn vieren even terug geweest om spullen af te leveren en nu zit Arie er als Remi alleen.
Alhoewel alleen? Ik heb al gehoord dat hij kennis heeft gemaakt met de overbuurman en zijn zus en dat hij daar al heel gezellig heeft mee staan praten. De zus kent Engels!

Arie heeft uiteraard gelijk aangegeven dat hij hoopt zich met een jaar in het Frans te kunnen redden. Dat doet het natuurlijk goed.
Helaas is het water nog niet aangesloten, maar met een PottiPotti kom je ver :)
Het zal voorlopig toch meer kamperen zijn dan geriefelijk wonen.

De overbuurmanzus leverde nog even een grote kan met water. Lief en het komt gelijk erg leuk over. Verder zijn ze er voor Arie gelijk achteraan gegaan dat er water moet worden aangesloten.

Olala, c'est un grande problem. Het moet opnieuw aangelegd worden. Met vier man sterk kwamen ze vanmorgen kijken. De burgemeester incluis.
In ieder geval ligt de watermeter nu op het semi aanrecht en zullen ze vanmiddag terugkomen.

Ik ben benieuwd op afstand en de bewoners daar komen de boel dus ook al regelmatig iets dichterbij bekijken.

Intussen is Arie begonnen met een nieuwe voordeur te plaatsen.
Hij heeft al bouwtechnische zaken gezien die echt goed aangepakt moeten worden en we zullen er voorlopig zeker nog niet klaar mee zijn.

Foto's volgen.

Een kleine update:
Hoezo Fransen die alles op hun tijd doen. Midi zou ook morgen kunnen zijn. Wij hebben er tot nu toe nog niets van gemerkt.
De electriciteit was gereregeld op de dag dat wij dit graag wilden. De notaris handelde de verkoop super snel af en nu krijg ik net bericht van Arie (10.45) dat het water inmiddels ook voor elkaar is. Super. Nu hebben we in ieder geval alle voorzieningen die echt belangrijk zijn werkend!!

2 opmerkingen:

Smitsky zei

Ik zie Ridder Rapperd hier nog niet zo snel op bezoek komen..

Dus Arie is al lekker bezig met kennis maken en stromend (!) water.. Ben zeer nieuwsgierig naar de foto's1

Rue de Bouzy zei

Hij heeft zelfs al een pint bier gedronken bij een dorpsgenoot waarvan we de cuisiniere overnemen. Een oude franse "kook"oven die we op hout moeten stoken. Zelfs de verwarming kunnen we er op aansluiten. Helaas heeft hij daarvan vergeten de foto te nemen. Dus die zullen we als we over een week of vier weer gaan nemen. Dan zullen we hem namelijk gaan ophalen.